De top 10 beste elektrische heggenschaar van 2024

Roxanne
12 Dec 2022

Vergelijk de beste elektrische heggenschaar

Ben je op zoek naar de beste elektrische heggenschaar voor in jouw tuin? Maak je borst dan maar nat. Het aanbod van elektrische heggenschaar is bijzonder uitgebreid, waardoor je echt een goede vergelijking moet maken. Gelukkig helpen wij je hier een handje bij. Het team van Tuinreviews.nl is namelijk alvast op zoek gegaan naar de beste elektrische heggenschaar.

In dit artikel maak je kennis met een complete top 10. Neem onze korte reviews door, zet je wensen op een rijtje en schaf direct de beste elektrische heggenschaar aan. Weet je niet zo goed welke punten belangrijk zijn om op te letten? Ook daar vertellen we je meer over op deze pagina.

Laatste update: 06-15-2023

Inhoudsopgave

Meer tuinproducten

De top 10 elektrische heggenschaar

1. GARDENA Telescopische THS 500/48 Heggenschaar (gemotoriseerd) 48 cm Meslengte 25 mm Tandmes opening

5/5

De heggenschaar heeft een telescopische steel waardoor u comfortabel en gemakkelijk de heg kunt bereiken. De telescopische steel is verstelbaar van 1,3 m tot 2 m. Dankzij het ergonomische design is het een prettig apparaat om mee te werken. De heggenschaar heeft een krachtige elektromotor waardoor de tanden met een lengte van 25 mm en een opening van 48 cm door zelfs de hardste takken moeiteloos knippen. De heggenschaar heeft een LED-display waarmee u de staat van de accu kunt controleren. Het is ook voorzien van twee handgrepen om een betere grip te krijgen, waardoor u altijd een perfecte snoei krijgt. Met de Gardena THS 500/48 heggenschaar kunt u eenvoudig en comfortabel hoge heggen knippen. Het heeft een telescopische steel met verstelbare lengte van 1,3 m tot 2 m. Ook is het voorzien van een krachtige elektromotor en een LED-display waarmee u de staat van de accu kunt controleren. Dankzij de twee handgrepen heeft u altijd een perfecte snoei. De tanden hebben een lengte van 25 mm en een opening van 48 cm waardoor u zelfs de hardste takken moeiteloos kunt knippen.

2. GARDENA PowerCut 700/65 Heggenschaar (gemotoriseerd) Meslengte 65cm Tandmes opening 27 mm

5/5
De GARDENA PowerCut 700/65 heggenschaar is gemotoriseerd, wat het snoeien eenvoudig en efficiënt maakt. Het mes heeft een lengte van 65 cm, waardoor het ideaal is voor het snoeien van grote heggen met dikkere takken. De ErgoLine handgreep is ontworpen om comfortabel in de hand te liggen in iedere positie, terwijl de lasergesneden messen een snelle en accurate snoei garanderen. Bovendien heeft de PowerCut 700/65 een speciale ProZone, waarmee het snoeien van dikkere takken extra gemakkelijk wordt gemaakt. De tandmesopening van 27 mm maakt het gemotoriseerde snoeien nog makkelijker. De GARDENA PowerCut 700/65 Heggenschaar is een uitstekende keuze voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar een gemotoriseerde heggenschaar met een lange levensduur. De messen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor ze bestand zijn tegen veelvuldig gebruik. De gewichtsverdeling biedt een optimale wendbaarheid en de speciale ProZone maakt het snoeien van dikke takken nog gemakkelijker. Met de GARDENA PowerCut 700/65 Heggenschaar krijgt u een krachtige heggenschaar die gemakkelijk in gebruik is en u jarenlang plezier zal bezorgen.

3. BLACK+DECKER BEHT201-QS Heggenschaar 420W 45cm gesnoerd

5/5

De BLACK+DECKER BEHT201-QS heggenschaar is een krachtige, stille en lichtgewicht heggenschaar met een motorvermogen van 420 watt en een snijlengte van 45 cm. Deze heggenschaar is voorzien van een dubbelzijdige, geharde stalen mes dat zelfs het zwaarste werk aankan. Met de tweehandige bediening en de vergrendeling kan je de heggenschaar eenvoudig en veilig bedienen. De BLACK+DECKER BEHT201-QS heggenschaar is een echte aanvulling op je gereedschapskist. Met de kabel van 3 meter kan je de heggenschaar overal makkelijk mee naartoe nemen. De kabel is ook voorzien van een ronde vergrendeling, zodat je de heggenschaar altijd met één hand kan bedienen. Met de geïntegreerde haak kan je de heggenschaar aan je riem of broekzak bevestigen. De BLACK+DECKER BEHT201-QS heggenschaar is de perfecte keuze als je op zoek bent naar een krachtige en lichtgebruikte heggenschaar. Met deze heggenschaar kan je gemakkelijk grote tuinwerkzaamheden uitvoeren, zoals het snoeien van struiken en bomen. Ook kan je er zelfs het dunste klimop mee afknippen. Zo maak je jouw tuin in een handomdraai weer netjes.

Onze top 3 elektrische heggenschaar

Welke van deze 3 beste elektrische heggenschaar spreekt jou het meeste aan? Deze drie varianten spreken ons allemaal aan, maar zijn wel allemaal op hun eigen manier uniek. Het is daarom aan jou om tussen deze drie elektrische heggenschaar de juiste keuze te maken. Kijk voor de zekerheid ook nog even naar de 7 onderstaande producten. Mogelijk sluit één van die elektrische heggenschaar (nog) beter op je wensen aan.

4. Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar 550W Snoeien en knippen Zwaardlengte 560mm Mesafstand 16mm Haagschaar

5/5

De machine wordt geleverd met een 550W motor wat zorgt voor een krachtige prestatie. De zwaardlengte van 560mm biedt een optimale prestatie en gebruiksgemak. De geïntegreerde handgreep is comfortabel en draagt bij aan een goede ergonomische positie. De in hoogte verstelbare riem maakt het mogelijk om de heggenschaar op de juiste manier te gebruiken. Het gebruik van de Powerplus POWEG40100 Elektrische heggenschaar is op vele manieren een genot. Het is een krachtige machine met een hoge prestatie en gebruiksgemak. Met zijn zwaardlengte van 560mm en mesafstand van 16mm is deze heggenschaar uitermate geschikt voor het snoeien en knippen van allerlei soorten struiken en haag. De geïntegreerde handgreep en in hoogte verstelbare riem maken het mogelijk deze heggenschaar comfortabel en ergonomisch te gebruiken. De 500W motor zorgt ervoor dat je altijd een krachtige prestatie krijgt.

5. Einhell Telescoop Heggenschaar GC-HH 9048 (900 W snijkop kantelbaar metalen tandwielaandrijving telescopische

5/5

De Einhell GC-HH 9048 is uitgerust met een krachtige 900 watt motor met metalen tandwielaandrijving. Deze motor zorgt ervoor dat je je werkzaamheden met een hoge snelheid en een hoge kracht uitvoert. Daarnaast is de telescopische steel in te stellen in de gewenste lengte waardoor je de heggenschaar altijd op de juiste hoogte kunt instellen. Met deze heggenschaar heb je een krachtig en flexibel gereedschap in handen voor jouw tuinonderhoud.

6. Bosch UniversalHedgeCut 60 Heggenschaar op snoer lengte 60 cm

5/5

De Bosch Universal Hedgecut 60 met snoer is een robuuste en krachtige heggenschaar die perfect is voor het snoeien van middelgrote heggen. Deze heggenschaar heeft een energiezuinige motor van 480 W met een geluiddempende kap van ProSilence 91 dB, die 80% stiller is dan andere toonaangevende heggenscharen. Met de slipkoppeling met hoog draaimoment snijdt u gemakkelijk door dikke takken zonder de motor te beschadigen. De lasergesneden en diamantgeslepen messen van 60 mm met een tandafstand van 30 mm, snijden moeiteloos door takken met een diameter tot 30 mm. De Bosch Universal Hedgecut 60 met snoer is perfect voor het snoeien van laurier-, taxus-, hulst-, haagbeuken- en haagconiferenheggen. U kunt deze heggenschaar gemakkelijk gebruiken, zelfs als de heg al wat dikker is. Door de veilige en comfortabele handgreep is het werk met deze heggenschaar plezierig en zonder vermoeidheid. Deze heggenschaar is een uitstekende keuze voor iedereen die een stille en gemakkelijk te gebruiken heggenschaar zoekt.

7. Einhell Elektrische Heggenschaar GE-EH 7067 (700 W 670 mm zaaglengte 30 mm tandafstand zaagmateriaalopvangbak

5/5

De Einhell GE-EH 7067 Heggenschaar is voorzien van een 670 mm lange zaag en een 30 mm tandafstand. Het zaagmateriaal wordt direct opgevangen in de opvangbak die aan de machine is bevestigd. Hierdoor houd je je tuin netjes en stofvrij. De ergonomische handgreep maakt het werken met de heggenschaar comfortabel en eenvoudig, zelfs bij langere werktijden. De machine is voorzien van een veiligheidsknop, waarmee je de machine snel kunt uitschakelen bij ongewenste situaties. Met de Einhell GE-EH 7067 Heggenschaar is het onderhouden van je tuin een fluitje van een cent. De Einhell GE-EH 7067 Heggenschaar is een krachtige machine die perfect is voor het verzorgen van je tuin. Deze elektrische heggenschaar heeft een krachtige 700 W motor met een onbelast toerental van 1.500 t/min, waardoor 3.000 sneden met minuut worden gegenereerd. Je komt hiermee moeiteloos door de takjes heen. Dankzij de metalen tandwielaandrijving heeft deze machine een uitstekende levensduur en prestaties. Daarnaast is de heggenschaar voorzien van een 670 mm lange zaag en een 30 mm tandafstand. Het zaagmateriaal wordt direct opgevangen in de bijgeleverde opvangbak. De ergonomische handgreep maakt het werken met de heggenschaar comfortabel en eenvoudig. De machine is ook voorzien van een veiligheidsknop waardoor je de machine onmiddellijk kunt uitschakelen bij ongewenste situaties. Met de Einhell GE-EH 7067 Heggenschaar is het onderhouden van je tuin een fluitje van een cent.

8. Einhell Elektrische Heggenschaar GE-EH 6560 (650 W 600 mm zaaglengte 30 mm tandafstand materiaalopvangbak

5/5

De Einhell GE-EH 6560 Heggenschaar is een ergonomisch ontwerp en is voorzien van een diepgelegen, verstelbare handgreep, waardoor dit een comfortabel werktuig is. De heggenschaar heeft een 600 mm lange zaaglengte, een tandafstand van 30 mm en een materiaalopvangbak om afgesneden takken op te vangen. Daarnaast is de machine uitgerust met een veiligheidsklep, die voorkomt dat takken wegspatten. De Einhell GE-EH 6560 Heggenschaar is een perfecte oplossing voor tuiniers die op zoek zijn naar een krachtige, veilige en comfortabele heggenschaar.

9. Einhell Accu Heggenschaar GE-CH 1846 Li-Solo Power X-Change (Li-Ion 18 V 46 cm zaaglengte 15 mm tandafstand

5/5

De heggenschaar is uitgerust met een accu van 18 Volt en de accu is vervangbaar door de Einhell Power-X-Change-batterij. De zaaglengte is 46 cm en de tandafstand is 15 mm. De heggenschaar is voorzien van een dubbelhandig bedieningssysteem waardoor er met beide handen gewerkt kan worden. De krachtige en stille motor zorgt voor een goede zaagprestatie. De Einhell Power-X-Change GC-CH 1846 Li Solo heeft ook twee verschillende snelheden, de eerste snelheid is geschikt voor een krachtige snijprestatie en de tweede snelheid voor een rustige en precieze snijprestatie. Daarnaast heeft de heggenschaar een extra lange handgreep met een antislip-materiaal, zodat je altijd een goede grip hebt. De heggenschaar wordt geleverd met een oplaadbare accu en een oplader. De Einhell Power-X-Change GC-CH 1846 Li Solo is een krachtige en flexibele accu heggenschaar waarmee je alle heggen en struiken probleemloos kunt verzorgen. Je bent niet langer afhankelijk van het stroomnet en je kunt gemakkelijk werken met de twee verschillende snelheden en de extra lange handgreep. De heggenschaar is ideaal voor het snoeien van kleinere heggen en struiken.

10. GARDENA Telescopische heggenschaar (Zonder Accu) THS 42/18V P4A Meslengte 42cm Tandmes opening 16mm

5/5

De GARDENA telescopische heggenschaar THS 42 / 18V P4A is de perfecte gereedschap voor hoge heggen. Met een meslengte van 42 cm en een tandmesopening van 16 mm, is dit een krachtig en flexibel product dat vrijwel iedere heg aankan. Dankzij de telescoopsteel kun je gemakkelijk hogere heggen aanpakken, zonder dat je staat te wankelen op een ladder. Het LED-lampje op het handvat geeft je de staat van de batterij aan, zodat je nooit verrast wordt door een lege accu. Met de batterijen van de 18V FOR ALL ALLIANCE, kan de GARDENA telescopische heggenschaar tot 600 vierkante meter heg snoeien met een duur van maximaal 240 minuten.

Vragen

Tijdens onze vergelijking hebben wij naar de eigenschappen van elk elektrische heggenschaar gekeken. Hierbij gaat het om de prijs en de kwaliteit, maar ook om de algehele samenstelling. De verschillende producten hebben we kritisch bekeken, waarna wij bij deze 10 beste elektrische heggenschaar uitgekomen zijn.

Ja, deze elektrische heggenschaar review is 100% betrouwbaar te noemen. Dit komt doordat wij volledig zelfstandig deze top 10 samengesteld hebben. We hebben ons eigen onderzoek uitgevoerd; dit onderzoek is ook nog eens 100% onafhankelijk geweest.

De beste elektrische heggenschaar koop je idealiter bij één van de specialisten. Via de buttons in dit artikel kun je in ieder geval de beste elektrische heggenschaar voor de beste prijs aanschaffen.

Onze laatste woord over elektrische heggenschaar

Het is een hele zorg om een goede elektrische heggenschaar uit te kiezen. Je staat voor een heleboel opties waar je doorheen moet kijken, en als je niet precies weet wat je zoekt, dan is het nog moeilijker om de beste optie uit te kiezen. Maar gelukkig hebben we hier de top 10 van de door ons geselecteerde producten. Als je zoekt naar een kwaliteitsheggenschaar die is afgestemd op jouw behoeften, maar tegelijkertijd niet al te veel kost, dan zou je zeker een kijkje moeten nemen bij onze selectie. Deze lijst met geselecteerde producten is er om je te helpen een geïnformeerde keuze te maken. Als je nog vragen hebt, schroom dan niet om contact op te nemen met ons. We staan altijd klaar om te helpen bij het maken van je keuze. Hiermee hopen we dat je een goede elektrische heggenschaar kunt kiezen die aan al jouw eisen voldoet.

Roxanne

Tuinieren is mijn grootste hobby. Ik vind het heerlijk om in de frisse buitenlucht bezig te zijn. Bezig te zijn met planten en andere vormen van begroeiing, maar ook met de meubelen in de tuin. Mijn passie sluit dan ook prima aan op het onderwerp van deze website. De opgedane kennis en ervaring deel ik dan ook maar al te graag op deze website. Aan passie in ieder geval geen gebrek.

12-12-2022

Waar moet je op letten bij het vergelijken van de beste elektrische heggenschaar?

Wil je dolgraag de beste elektrische heggenschaar voor in jouw tuin kopen? Dan is het zaak om voor jezelf de juiste keuze te maken. Dat dit niet gemakkelijk is, weten wij uit eigen ervaringen. Je kunt namelijk uit meerdere soorten elektrische heggenschaar kiezen, waarbij elk soort elektrische heggenschaar op zijn eigen manier uniek is.

Het is dus zaak om de juiste vergelijking te maken. Waar je tijdens het maken van deze vergelijking extra goed op moet letten, bespreken we graag hieronder.

Jouw budget voor elektrische heggenschaar

Tot slot is het ook zaak om goed naar je budget te kijken. Hoeveel geld heb je over voor de aanschaf van de beste elektrische heggenschaar? En welke elektrische heggenschaar vallen binnen het door jou gestelde budget?

Ons advies is om te durven investeren in de beste elektrische heggenschaar. Juist door net iets meer geld uit te geven, kun je gaan voor de elektrische heggenschaar die het beste op jouw wensen aansluit. Daar heb je op termijn het meeste aan.

elektrische heggenschaar merken

Heb je de bovenstaande 10 elektrische heggenschaar bekeken? Dan heb je op kunnen merken dat elk product op zijn eigen manier uniek is. Het is daarom des te belangrijker om goed naar de samenstelling te kijken. Deze samenstelling moet je vervolgens ook afstemmen op het gewenste gebruik en je persoonlijke voorkeuren.

Persoonlijke voorkeuren

Ten eerste heb je met je persoonlijke voorkeuren te maken. Denk voor jezelf goed na over de volgende vragen:

  • Op welke manier wil je van elektrische heggenschaar gebruik maken? Je kunt dit product uiteraard op meerdere manieren gebruiken, dus denk goed na over het gewenste gebruik.
  • Wat verwacht je precies van de beste elektrische heggenschaar? Het is ook zaak om na te denken over je eisen met betrekking tot het product. Dit gaat – wat ons betreft – in ieder geval hand in hand met het gewenste gebruik.
 

Al met al is het belangrijk om over je persoonlijke voorkeuren na te denken. Hierbij is het advies ook om goed na te denken over de reden waarom je de beste elektrische heggenschaar wilt kopen.